Kršćanin sluša glas Božji i njega slijedi

 

Pripremio: don Pavo Šekerija

Subota, 4. lipnja 2011.

 

 

Draga braćo i sestre!

Što su kršćani u svijetu!

Kršćani se ne razlikuju od ostalih ljudi ni područjem gdje stanuju, ni načinom života. Žive u vlastitoj domovini, ali kao došljaci. Kao građani s ostalima imaju sve zajedničko, a sve trpe kao tuđinci. Svaka  im je tuđa pokrajina domovina, a svaka domovina tuđina. Žene se kao i ostali i rađaju djecu, ali ne odbacuju još nerođenu djecu. 

Da kažem jednostavno: što je duša u tijelu to su kršćani u svijetu. Duša se nalazi u svim dijelovima tijela, a kršaćani u svim gradovima svijeta. Istina, duša prebiva u tijelu, ali nije od tijela. I kršaćani se šire u svijetu, ali nisu od svijeta. Nevidljiva duša stanuje zatvorena u vidljivom tijelu. I kršćane vidiš u svijetu, ali je njihova pobožnost nevidljiva. Tijelo mrzi i progoni dušu, jer mu duša zabranjuje uživanje nasladama, ali mu ona nije nanijela nikakve nepravde. Svijet mrzi kršćane, jer se kršćani bore protiv požuda, a ipak mu ne nanose nikakve nepravde.

Duša ljubi tijelo i njegove udove, a tijelo mrzi dušu. Kršćani ljube svoje mrzitelje. Duša je zatvorena u tijelu, ali ona drži na okupu cijelo tijelo. I kršćani se nalaze u svijetu kao u tamnici, ali oni drže na okupu svijet. Duša koja se djelomično odriče jela i pića postaje bolja. I kršćana  je savkim danom sve više, iako su izvrgnuti mukama. Bog ih je postavio na takav položaj s kojega im nije dopušteno pobjeći.

Isus će reči: „U svijetu imate muku, ali hrabri budite ja sam pobijedio svijet.“

Draga braćo i sestre, lijepo je biti kršćanin ali uz uvjet: slušati svaki dan glas Božji i njega slijediti! Amen! Hvaljen Isus i Marija!